Over ons

Shira's Brittenhof

Brits Korthaar - Silver & Golden

Het ontstaan

Zelf ben ik al sinds mijn kindertijd een grote kattenliefhebber. Deze 'knuffeldieren' hebben altijd deel uitgemaakt van ons gezin, maar pas toen ik twintig werd was het (eindelijk) zo ver en konden we onze eerste raskat verwelkomen. Het was al jaren mijn grote wens om een blauwe Brit in huis te nemen. Mijn keuze viel op Shira, een echt teddybeertje.

Pas jaren later zou er een tweede Brit komen. Xanne werd mijn nieuwe lieveling en een jaartje later volgde Funny.

Dit was het begin van de cattery, die begin 2011 werd opgericht.

Shira heeft bij ons nog een rustig leventje gehad, maar ondertussen heb ik haar moeten afgeven.

Onze catterynaam "Shira's Brittenhof" is een knipoogje naar mijn allerliefste Shira.

 

Over ons

Zeer occasioneel hopen we een nestje Britten in ons midden te verwelkomen. Onze kittens groeien op in de woonkamer. Ze worden dus groot gebracht samen met mijn vriend en ons zoontje. Op deze manier wennen ze aan het dagelijkse leven.

 

Wij vinden het zeer belangrijk dat de nodige medische testen uitgevoerd worden bij elk fokdier. Enkel door dieren met een aandoening (of die er drager van zijn) zo veel mogelijk uit de fok te weren kunnen erfelijke ziekten/afwijkingen uitgeroeid worden.

Al onze poezen zijn dan ook getest op PKD (erfelijke nierziekte) via DNA, HCM (erfelijke hartaandoening) via echo, FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie).

Wij hebben geen eigen dekkaters, maar de vaders van de kittens worden zeer zorgvuldig geselecteerd. Deze katers hebben dezelfde testen ondergaan als onze eigen poezen.

 

Het is in de eerste plaats ons doel om gezonde katten te fokken met een zachtaardig karakter. Natuurlijk streven we er ook naar dat de kittens zo veel mogelijk beantwoorden aan de rasstandaard. Voor de shadeds hechten we veel belang aan heldergroene ogen en de vacht hoort een zo egaal mogelijke shading te hebben.

 

We proberen de juiste combinatie voor onze poezen te vinden, zodat de 'onvolkomenheden' van onze poezen in de volgende generaties kunnen verbeterd worden.